home

ESCHER OP REIS

  
(ALLEEN ZIJ DIE HET ABSURDE WILLEN BENADEREN
ZULLEN HET ONMOGELIJKE BEREIKEN)


Na Alma Tadema, Mata Hari komt de derde geboren Liwwadder aan de beurt in het Fries Museum. Maurits Cornelis Escher geboren op 27 juni 1898 in Leeuwarden aan de Grote Kerkstraat. 
Maurits Cornelis was geen jongen met een schamel kamertje en een paar muffe posters van mooie meisjes boven zijn bed. Dit was een serieuze jongeman met serieuze interesses die de ruimte kreeg om die uit te breiden en te etaleren. Hij kwam dan ook uit een bevoorrecht milieu en kreeg van huis uit een brede scholing. Escher had een sterke voorkeur voor technieken waarmee men met een zwart vlak begint en het zwart later weghaalt.
Escher zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende geometrische patronen die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen. Vele van de werelden die hij tekende zijn ontworpen rond onmogelijke objecten zoals de Necker-kubus en de Penrose-driehoek.

Anno 2018, het jaar dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is, mag het Fries Museum de soms ingewikkelde wiskundeachtige stukken van Escher aan het publiek tonen.

Het geboortehuis van Escher is waar nu het Keramiek Museum Princesshof gevestigd. Ons hotel is gelegen midden in het centrum,  bevindt zich nagenoeg om de hoek van de woning waar Escher is geboren. Daarnaast is de afstand tot het het Fries Museum slecht 600 meter.  Voeg daarbij een fijn diner, een lekker drankje, eigen parkeerplaats / of op loopafstand van het station en u heeft direct al een geslaagd arrangement te pakken.

Geniet van één van de 4 arrangement keuzes:        

(klik op uw keuze voor meer informatie)

1.  "Het Verwen Arrangement  A"

2.  "Het Verwen Arrangement  B"

3. "Lekker Voordelig"

4.  "Super Voordelig"


    Dag en Nacht (1938), M.C. Escher © the M.C. Escher Company B.V. All rights resered.
www.mcescher.com     

                                                                                                                                                               

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!