home

Hotel - Café 't Anker is begin 60, gestart als cafébedrijf en uitgegroeid tot een hotel-café bedrijf met een capaciteit (juni 1999) van 22 kamers met 60 bedden.

In begin jaren '60 werd door fam. van der Leij( Jappie en Carla) een pand gekocht om een nieuw cafébedrijf te beginnen welke eerst gevestigd was aan de Heerestraat in Leeuwarden. De provincie Fryslan had grote plannen en meer ruimte nodig voor een uitbreiding van het provinciehuis van Friesland. Vrij snel werd het toenmalige café genaamd "Vic Boitelle' uitgekocht door de provincie.
Aan de Eewal 69 werd een nieuw horecabedrijf gevestigd met de naam Regina , een stamcafé dat in korte tijd snel uit zijn jasje groeide. Er werd een 2e pand aangekocht (sept 1966), nummer 73. Op dit adres werd een stamcafé geopend en het andere pand werd verbouwd tot een bar-dancing. In 1967 werd het toenmalige pension (nr 71) "het centrum" van amateurfilmer Eeltje Janssen overgenomen, wat de start betekende van Hotel - Café 't Anker (11 eenvoudige kamers welke plaats boden aan plus minus 15 personen.)

Begin jaren '70 kreeg de toeloop naar de dancing een terugslag waarop werd besloten om dit pand in zijn geheel toe te voegen aan het hotel. Dat betekende een uitbreiding van 6 kamers. In 1988 kwam zoon Chris als kelner binnen het bedrijf. Na 2 jaar in loondienst te zijn geweest werd in 1990 de v.o.f van der Leij opgericht, in 2002 omgezet naar hotel cafe 't Anker B.V.

Jaap (nu 90), Carla (nu 84) en  Chris van der Leij , zijn "Nog steeds uw huidige gastheer en gastvrouw"

Vanaf het moment van oprichting van de v.o.f ( 1990) is besloten om beetje bij beetje met een renovatie in eigen beheer te beginnen van de eerste 11 eenvoudige kamers en het café om te bouwen tot een modern oud-hollands café.

De vraag naar hotelkamers nam toe en een nieuw naast gelegen bedrijspand (nr.75) diende zich aan voor aankoop. In het naast gelegen pand is in 1993 het hotel uitgebreidt met 6 kamers welke werden voorzien van eigen douche/ toilet en tv

Deze uitbreiding was een schot in de roos en in 2002 is het hotel verder gemoderniseerd en beschikt het nu over 12 standaardkamers met faciliteiten (douche/toilet) , 11 low-budget kamers met douche en toilet op de étage, een groepsruimte voor 8/16 personen met eigen douches/toilet/zithoek en per 2019 een hostelroom tot maximaal 16 personen, welke bedden los geboekt kunnen worden. Het hotel biedt nu plaats aan max. 60 personen. Alle kamers zijn in verschillende kamer/type/grootte te reserveren. Doordat het hotel in eigen beheer is gebouwd, kunnen nog steeds de laagste prijzen in Leeuwarden gehanteerd worden. Hierdoor wordt nog steeds een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding gehandhaafd.

Zelfs met de intrede van het internet was het bedrijf op tijd om zijn naam www.hotelhetanker.nl te claimen. Daarna is direct een website gebouwd die eens in de zoveel tijd vernieuwd wordt. Sinds 2012 kan men ook online boeken en heeft het hotel een WiFi netwerk die voor hotels tot de snelste behoren.

Al met al een familiebedrijf waar nog steeds aan de weg getimmerd wordt en "U" als gast met hoofdletters mag worden geschreven en wordt gewaardeerd. 

 

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!